Pomoč - Išči - Uporabniki - Koledar
Celotna verzija: Harley-Davidson legenda
Moto Klub Kamnik > Motociklizem > Motorji
kaso
QUOTE(IZO @ 28-11-2006, 10:24 ) *

Vsak motorček je prav lep, če je parkiran ob HD-ju...

...tako, kot je še fićo lep, če ga postaviš ob gumiradelj D.gif

ka je z vami pa temi HD to je en ameriški stat.simbol al kaj.
sej ne rečem da ne zveni dober sam mi že misel na amerikance kocine dvigne.
IZO
QUOTE(kaso @ 28-11-2006, 10:39 ) *

ka je z vami pa temi HD to je en ameriški stat.simbol al kaj.
sej ne rečem da ne zveni dober sam mi že misel na amerikance kocine dvigne.

Jah no, da ne bomo krivični: moraš bit špecialen, da kupiš tak motor. Sto ljudi, sto čudi. Samo da so ljudje zadovoljni. Osebno ga še gledam težko, kaj šele, da bi ga imel... ;).gif
motoristek
QUOTE(IZO @ 28-11-2006, 10:24 ) *

Vsak motorček je prav lep, če je parkiran ob HD-ju...

...tako, kot je še fićo lep, če ga postaviš ob gumiradelj D.gif

jaz sem pa mislil, da je HD-hladilnik... ).gif
interfresh
QUOTE(motoristek @ 28-11-2006, 17:17 ) *

jaz sem pa mislil, da je HD-hladilnik... ).gif

ne ne motoristek nene.gif

HD je Hard Disk, saj veš ... pri računalniku ;).gif
motoristek
QUOTE(interfresh @ 28-11-2006, 20:26 ) *

ne ne motoristek nene.gif
HD je Hard Disk, saj veš ... pri računalniku ;).gif

).gif aha ).gif
nagaya
Tule vse o tem kaj HD predstavlja in kaj ne, kaj si o njem mislimo in katerega bi kupili, če bi bil žep dovolj globok.

tule o novih HDjih za 2007
kaso
no če bi že hotu met HD bi si ubodu vsaj buella da prbližn zgleda ko normaln motor unsure.gif
Burja
Kar si mislim o Harleyu je to, da je lep za pogledat, za vozit pa nevem če je glih kakšen užitek. Dejstvo je, da Harley zaostal z razvojem proti japonskim konkurentom, tehnika in vozne lastnosti pa so iz nekej druge polovice prejšnjega stoletja. unsure.gif

Je pa res, da je poseben motor za posebneže. Ne kupi si ga kar vsak, ki ima dovolj globok žep in si želi motorističnih užitkov. Bavarski ali japonski potovlaniki so povsem nekaj drugega. thumbupcool.gif
nagaya
vožnja s harlijem je definitivno velik užitek, ki sodi v popolnoma druge sfere kot vožnja s super truper popedenanim sportakom, ki dela kot švicarska ura.

nekako tako kot če bi primerjal užitek ki ga nudi kepanje na snegu in užitek "all inclusive" vikenda v Monte Carlu

Druga sfera, druge fore.
Sicer nisem profil persone, ki bi v domačo garažo privlekla HDja, ker še vedno bolj kot ne prisegam na tehnološke igrače (kar pa slednji zagotov ni), peljat se je bilo pa brez dvoma EPSKO thumbupcool.gif

+ tehnološka dovršenost je dvorezen meč pri stvareh, ki so lahko tako čustvene kot je motociklizem.
kasti
Meni sta pri HD všeč dve stvari:
*pogled na motor/mašino v prostem teku; samo čakaš kdaj bo razpadla
*v nekatere modele so začeli vgrajevati italijanske komponente (Brembo)
IZO
No, kakšen po želji narejen bajk s HD mašino, je meni všeč. Tako na pogled. In imel bi ga samo, kot kos pohištva. V dnevni sobi recimo, da šlafruk čez balanco vržeš... ;).gif
kaso
to je bla pa izjava tedna izo morem rečt hudsmeh.gif lol.gif
yamaah
Danes je en model rekel, če bi imel bog motor bi imel HD. (verjetno moraš bit bog, da se lahko pelješ isto na HD, kot na drugih motorjih) ).gif
Burja
QUOTE(yamaah @ 29-11-2006, 21:02 ) *

Danes je en model rekel, če bi imel bog motor bi imel HD.

Ziher je bil Američanc, oni tako ali tako ne vidijo 5m od svojega praga.
nagaya
ja, in makaronarji delajo zanič sestavljene mopede in japonci motorje brez duše huh.gif

bicikli so baje fajn zadeva devil.gif
yamaah
QUOTE(Burja @ 30-11-2006, 08:17 ) *

Ziher je bil Američanc, oni tako ali tako ne vidijo 5m od svojega praga.

Zadetek v sredino thumbupcool.gif

QUOTE(nagaya @ 30-11-2006, 08:59 ) *

ja, in makaronarji delajo zanič sestavljene mopede in japonci motorje brez duše huh.gif

Samo 1 x sem se peljal s kolegom skupaj na vožnjo. (ker se skozi ovinke ni mogel peljat več kot 80 km/h se namreč drugič skupaj več nisva peljala.

Imam pa raje Japonca brez duše kot motor z dušo in brez voznih lastnosti! devil.gif
nagaya
je pač namenjen drugačni moto filofoziji kot r1.
meni se zdi popolnoma sprejemljivo ).gif
Burja
QUOTE(nagaya @ 30-11-2006, 08:59 ) *

O italjanskih motorjih imam itak svoje mnenje, ki pač ni najboljše. Glede "duše" v motorjih pa ima verjetno vsak svoj pogled na to stvar. Verjetno danes veliko motorsitom niti ni mar ali ima motr dušo ali ne, motor je pač potrošni material, kot paloma robčki,..

Harleya enostavno ne maram zato, ker svoj koncept goni že verjetno vsaj 50 let. Še vedno igrajo na butasto bajkersko foro "veter v laseh in svoboda". Enostavno so izgubili bitko s tržiščem, ker jih kupujejo samo še (butasti) Američanci, ki itak ne vedo za kaj drugega in posebna sorta ljudi, ki kaj dosti s sodobnim motociklizmom nimajo skupnega.

Na starem kljusetu, ki ga jaha Davidson, se pač ne da dobit bitke proti Japoncem, Italijanom in kmalu tudi Kitajcem.
nagaya
QUOTE(Burja @ 30-11-2006, 11:03 ) *

Na starem kljusetu, ki ga jaha Davidson, se pač ne da dobit bitke proti Japoncem, Italijanom in kmalu tudi Kitajcem.

imajo preveč trdno zasidran image uspešne znamke, da se jim s tem še nekaj časa ne bo treba ukvarjat.
tu tehnološka dovršenost nima popolnoma nobene veze.

kajti vsak dolarski milijonar, ki ima v garaži naojstrejšega japonca in najbolj brutalnega italijana ima tudi najbolj legendarnega ameriškega cruiserja. čisti prestiž brez kančka zdrave logike ).gif
VS800
Vsak po svoje nene.gif
Burja
QUOTE(nagaya @ 30-11-2006, 11:07 ) *

imajo preveč trdno zasidran image uspešne znamke, da se jim s tem še nekaj časa ne bo treba ukvarjat.
tu tehnološka dovršenost nima popolnoma nobene veze.

Mislim, da imajo image uspešne znamke samo še pri ljudeh, ki so danes že precej stari (50 ali več), in zato nimajo "baze", da bi lahko obstali.

Danes mulci vedo kaj je to Honda, Yamaha, Ducati,... in to so potencialni kupci, ki bodo nekoč mogoče ta motor kupili.

Glede zbirateljev, so pač stvari zelo specifične in niti ne sodijio v krog "pravih bajkerjev".
nagaya
"pravih bajkerjev" ? unsure.gif

ok, nima veze
pravih bajkerjev tako ali tako ni več nikjer

so ljudje ki se z motroji vozijo za gušt bolj ali manj intenzivno
so dirkači
in so ljudje ki se z mopedom vozijo zato ker nimajo avta, ali pa je ta nepraktičen za parkirat.

ali pač mešanica vsega skupaj.

in potem so še sladokusci, ki majo vsak po svoje formiran okus.
IZO
Tole je zgodba, ki se nikoli ne konča...nikoli nisem razumel, da je nekdo za kup železja kot je HD, celo pripravljen dati denar...verjetno pa si kakšen HDejevec misli o meni podobno pa saj je svet zato lepši, ane? Nekaj grdega in slabega mora bit, da je drugo lepše in boljše. Sploh nisem vedel, da sem tud filozof!?

Saj ste gledali Neverjetne: " Ko bodo superjunaki vsi, ne bo nobeden..." ).gif
dane
Pravih bajkerjev res ni več kot ste pravilno ugotovili. Pravi bajkerji smo se vozili z motorji tudi po snegu in vsak si je pomagal drugače proti zdrsavanju. Jaz sem sicer navil okrog zadnjega kolesa mojega BMW 600 kar verige od bicikla. Hitro se res ni dalo peljati šlo pa je tudi po smučišču na poljanah.

Pravi bajkerji se nismo nikoli hoteli voziti z avtom. Zdaj smo se pa postarali se vozimo z avtom občasno z motorjem in nismo več pravi bajkerji.

eek.gif
lp
interfresh
ja, dane ... bi se kar strinjal s teboj. Biti zaprisežen biker je res stvar osebne fizolofije
in v tem kontekstu se res nekdo lahko identificira z legendo ala Harley. Mogoče določene
osebe z vplivnostjo blagovne znamke še povdarijo svojo zapriseženost špartanskemu
naćinu premika iz točke A v točko B ... le majhna razlika je v tem kar kdo počne iz potrebe
ali pa le iz želje po lepšem zunanjem imiđu.
interfresh
še ena iz EICMe ...
IZO
Še eno dejstvo kar se mene tiče; če kdo paše iz naše sredine na HD, potem je to eden in edini: Faker.

Čista fuzija.
Zakaj? Ne vem.

A je res al ja?? eek.gif
Burja
QUOTE(IZO @ 01-12-2006, 09:19 ) *

Še eno dejstvo kar se mene tiče; če kdo paše iz naše sredine na HD, potem je to eden in edini: Faker.

Tak ko si reko! P.gif
coprnica
devil.gif a jest pa ne pašem zraven ne al kaj.

Čakte sej sem preštela. V ponedeljek vsak za šimfanje 1 borovničke ).gif
VelikiVevericnjak
QUOTE(coprnica @ 02-12-2006, 00:45 ) *

A mata že duma tisto tono spuleranga železa !?! ;).gif
Burja
QUOTE(coprnica @ 01-12-2006, 15:45 ) *

A že maš tatu,... nimaš,.... torej ? ;).gif

Hec, hec,. .... saj veš kaj bi Faker brez Čarovn'ce blink.gif
coprnica

torej ....... se pravi, da ostajam pri Fakerju ).gif

pa sem mu že rekla, da podpišem, da ne bom ušla pa nič iz tega tattooja (.gif
Burja
QUOTE(coprnica @ 04-12-2006, 09:19 ) *

torej ....... se pravi, da ostajam pri Fakerju ).gif
pa sem mu že rekla, da podpišem, da ne bom ušla pa nič iz tega tattooja (.gif

Saj veš, kovačeva kobila je zmeraj bosa.
R1200C
Zanima me koliko od Vas,ki tako vstrajno pluvate po HD je naredil z tem motorjem
dnevno več kot 500km,da bi lahko komentiral.Se pa strinjam,da ni nek tehnološki čudež
je pa sigorno bolj udoben in lažji za vozit kot marsikateri drugi čoper.Sicer pa ta motor ni narejen za dirkanje in nizko letenje je predvsem motor za uživanje v normalni vožnji in hitrosti tako ,da če boste
z Vašimi izstrelki dočakali moja leta se boste verjetno z veseljem vsedli gor in odpeljali kakšno lepo furo.
yamaah
QUOTE(R1200C @ 16-01-2007, 17:25 ) *

Zanima me koliko od Vas,ki tako vstrajno pluvate po HD je naredil z tem motorjem
dnevno več kot 500km,da bi lahko komentiral.Se pa strinjam,da ni nek tehnološki čudež
je pa sigorno bolj udoben in lažji za vozit kot marsikateri drugi čoper.Sicer pa ta motor ni narejen za dirkanje in nizko letenje je predvsem motor za uživanje v normalni vožnji in hitrosti tako ,da če boste
z Vašimi izstrelki dočakali moja leta se boste verjetno z veseljem vsedli gor in odpeljali kakšno lepo furo.

Osebno z HD ne želim narediti 500 km. Pri mojih 40 pa je moj Fazer tudi čisto v redu. Pa tudi ko bom starejši bo ta motor čist dober (bremze, položaj v ovinku pa tudi pri prehitevanju sem hitro mimo ...). Mogoče pa se HD res pelje boljše od marsikaterega drugega čoperja (ampak to me ne zanima!).

Veliko užitka pri vožnji ti želi Yamaah thumbupcool.gif
yamaah
Ena smešna reklama (znanstvena fantastika) ;).gif

http://zabava.matkurja.com/funny/viewmovie.php?movieID=456
To je "lo-fi" verzija glavne vsebine. Za prikaz celotne verzije z vsemi informacijami, oblikovanjem in slikamiklikni tukaj.